Štítky

pondělí 5. května 2014

Americké brownies


Tento vynikající zákusek jsem jedla poprvé v USA, když jsme tam byla navštívit svoji tetu. A jelikož hlavní přísadou je spoustu čokolády a ano já jsme velký fanoušek čokolády hned jsem se do Brownies zamilovala. Proto jsme si je také vybrala jako svůj první příspěvek na tento blog. A jsou vážně vynikající, takže vám radím, abyste si je zkusili. :D

Recept: 

Ingredience: 
Hořká  čokoláda ( mléčná je také vynikající) 300g
Máslo                                                           250g
Kakaový prášek                                           4 lžíce
Vanilinový cukr                                             1 balíček
Vejce                                                            6 ks
Cukr                                                             250g
Polohrubá mouka                                          200g
Sůl                                                                1lžička
Pečící papír                                        


Popis:
Nejprve si připravíme plech. Ten vymažeme kouskem másla z celku (asi 10 g) a poté vyložíme pečícím papírem, který se máslem pěkně přilepí a drží tvar. Zbytek másla nakrájíme na kousky, čokoládu nalámeme na kostky.
Připravíme vodní lázeň na rozehřání čokolády a másla. Větší hrnec naplníme do poloviny vodou, kterou přivedeme k varu. Voda by neměla vařit „příliš“, měla by pouze zlehka bublat. Do tohoto hrnce vložíme menší hrnec. Horká voda ve spodním hrnci ohřívá menší hrnec tak, že se suroviny v něm nepřipalují a nepřichytávají.
V menším hrnci rozpustíme kostky čokolády a kousky másla. Rozpuštěné suroviny by měly mít hladkou polotekutou konzistenci. Poté odstraníme menší hrnec z lázně a přimícháme cukr, sůl, vanilkový cukr a kakao. Zhoustne-li hmota příliš, je možné ji pomocí lázně ještě lehce rozehřát. Poté přidáváme vejce, jedno po druhém, a po přidání každého směs dobře promícháme. Nakonec přimícháme i mouku. Těsto je stále tekuté, ale už dosti husté.
Rozehřejeme troubu na 175°C. Těsto vylejeme na plech a rozetřeme do rovna (můžeme posypat ořechy či mandlemi) a pečeme. Pečení je nejdůležitější část - je důležité Brownies nepřepéci. Pečeme tedy přibližně 25-30 minut.





photo by: me

Žádné komentáře:

Okomentovat