Štítky

pondělí 26. května 2014

Macarons...



Světem vládnou macarons!! Každý je chce ochutnat a každý je chce zkusit  a i já jsem podlehla, a včera večer jsem pořídila svoje první macarons. Jsme ráda za to jak vypadají a dokonce i dobře chutnají. Musím se pochválit, protože jsem se toho vážně bála., ale stále mám co zlepšovat.

Recept:

90 g bílků (odleželých 1–4 dny v lednici)
50 g cukru krupice
200 g cukru moučka
110 g mandlové mouky.

Ve food processoru pomelte mandlovou mouku dohromady s moučkovým cukrem a přesijte do předem připravené mísy. V další míse pomalu začněte šlehat sníh, nikam nepospíchejte a šlehejte maximálně na druhý rychlostní stupeň, aby se do sněhu dostalo co nejméně vzduchu. Postupně přidávejte krupicový cukr, sníh nesmí být přešlehaný a tuhý, měl by udělat lehkou špičku, která bude pomalu padat dolů. V této chvíli přestaňte šlehat a postupně do sněhové hmoty přisypávejte přesitou směs mandlové mouky s cukrem a velmi opatrně míchejte do úplného zapracování mouky do sněhu. V této chvíli je na Vás, pro jakou barvu svých macarons se rozhodnete. Přidejte barvivo a lehce vmíchejte do hmoty, až se vám obarví celé těsto. Těsto vložte do cukrářského sáčku na zdobení s kulatou kovovou špičkou a na plechu vyloženém pečícím papírem tvořte dál od sebe malé macarons. Po zaplnění plechu plechem alespoň 3x bouchněte, aby se z macarons dostal přebytečný vzduch. Nechte zaschnout při pokojové teplotě minimálně 30 minut. Dejte do předem vyhřáté trouby na 140–150 °C a pečte 10–15 minut. 

Náplň:

1 lžíce medu
2 lžíce rumu
3 lžíce mléka
1 lžička cukru moučka
100g mletých ořechu

V teplém mléce necháme rozehřát med přidáme rum a cukr a postupně vmícháváme ořechy. Dokud hmota není hustá. Před namazáním by to mělo být aspoň 30 minut v ledničce

 



Žádné komentáře:

Okomentovat